Wie zijn wij

 

Al twintig jaar brouw ik bier hobbymatig. Dat doe ik in de garage naast mijn huis. De ambachtelijke huisbrouwerij heet "De Natte Cel", vernoemd naar een natuurgebiedje bij Lutjebroek. Deze inspiratie werkt ook door in de namen van mijn bieren. Inmiddels al 7 verschillende soorten.

In een cel zitten een "Zware Jongen", een "Kruimeldief", een "Veelpleger", en een "Gladjanus", die natuurlijk graag op "Vrije Voeten" willen komen. Er is ook een "Cipiertje" die dat moet voorkomen. En allemaal dromen ze van een "Blonde Ann". Dat is trouwens mijn vrouw

 
 

   
Jan en Ann

 


Voor het Cipiertje perfectioneerde ik in de loop der jaren de receptuur. Uiteindelijk is dat daarna het "Skeetje" geworden. Skeetje is geen windje, maar West-Fries voor schatje. Het etiket met de "Omringdijk en Skeetje" in het bier laat niets te wensen over, echter haar karakter smaak en afdronk stijgen boven West-Friesland uit. Met dit biertje ben ik officieel op 1 januari 2009 op de markt gekomen. En het gaat hartstikke goed. Inmiddels 35 afnemers. Het wordt nu dan ook in BelgiŽ gebrouwen met ingrediŽnten uit West-Friesland en volgens mijn receptuur.

Daarnaast geven wij: "Ann en Jan" bier brouwarrangementen en bierproeverijen en hopen zo naar een tweede commercieel bier te komen. In 2006 en 2008 ben ik algemeen clubkampioen bij de amateur bier brouwvereniging "t Wort Wat" te Hoofddorp geworden. Dit voelde geweldig, als andere bierbrouwers jou bier lekker vinden.